magyar Angol

Gottsegen György Alapítvány az Országos Kardiologiai Intézetért

A szívbeteg gyermekek védelmében Alapítvány

Harvey alapítvány a szívbetegekért

A Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítvány

 

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) számára készített, 21 ország 240 millió lakosára vonatkozó felmérés szerint az élve születettek 0,8%-a, vagyis közel minden századik újszülött veleszületett szívbetegséggel jön a világra. Hazai vonatkozásban ez azt jelenti, hogy Magyarországon évente mintegy 800 szívbeteg gyermek születik, akik magukra hagyatva többségében halálraítéltek; kellő időben történő adekvát kezelésük esetén azonban 95%-uk megmenthető. Ehhez azonban 50-60%-ban újszülött, vagy csecsemőkorban, 30-40%-ban pedig beiskolázásuk előtt szívkatéteres beavatkozást, vagy szívműtétet kell végezni.

A "Szívbeteg Gyermekek Védelmében" Alapítvány 1991 óta segíti a szívbeteg újszülöttek, csecsemők és gyermekek gyógyulását. Székhelye a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központja, ahol a Magyarországon végzett gyermekkori szívműtétek több mint 80%-a, a szívkatéteres terápiás beavatkozások közel 100%-a zajlik. 2007-ben 12730 szívbeteg gyermek ellátása történt; ebből 7827 ambuláns vizsgálat (beleértve a magzati ultrahang vizsgálatokat is), 1068 betegfelvétel, 498 szívkatéterezés (ebből 224 szívműtétet kiváltó intervenció), 5000 feletti egyéb műszeres beavatkozás, valamint 527 szívműtét. Sürgősségi, életmentő beavatkozások az eseteknek mintegy felében történtek. A támogatóknak köszönhetően az Alapítvány az elmúlt 19 évben számos olyan eszköz beszerzéséhez tudott anyagi hátteret biztosítani, amely segített abban, hogy a Gyermekszív Központ mára európai színvonalú, évente sok száz gyermeknek gyógyulást adó kórházzá válhasson.

Az intézeti ellátás igen sokrétű: a szívkatéteres beavatkozásoktól a nyitott szívműtétekig terjed, amelyeket követően a szívgyengeségben szenvedő gyermekek több napos intenzív támogatásra (mesterséges keringésfenntartásra, gépi lélegeztetésre stb.) szorulnak. Gyógyításuk nemcsak a műtéti beavatkozások során, hanem azokat követően is sokszor csak egyszer használatos speciális eszközökkel és készülékekkel történhet, amelyek beszerzése komoly anyagi nehézségeket támaszt.

Az Alapítvány mindezen problémák megoldásához évente átlag 20-30 millió Ft támogatással járul hozzá és biztosítja a szívbeteg újszülöttek, csecsemők és gyermekek zavartalan gyógyítását.

A kiszolgáltatott gyermek - még inkább a beteg gyermek - sorsa a betegellátás feltételein, tehát azon múlik, hogy számukra milyen körülményeket teremtünk. Az Önök támogatása ahhoz a lelki emelkedettséghez és testi elégedettséghez járul, amit a szívbeteg gyermekek számára egy-egy készülék, műszer, vagy akár egy játék beszerzése, kórházi környezetük otthonosabbá tétele jelent.


"A Szívbeteg Gyermekek Védelmében" Alapítvány
Számlaszám: 10102086-14544002-00000006
Adószám: 19661964 - 1 - 43
Kérjük, támogassa munkánkat adója egy százalékával!


A Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítvány kuratóriuma nevében

Prof. Dr. Lozsádi Károly                              Dr. Sápi Erzsébet
      
alapító                                                                       elnökAz alapítvány honlapja

A lap tetejére
E-mail cím:
Jelszó:
Regisztráció igénylése
Hírlevel

Rendezvények Várólista
Hírek
Látogatási tilalom
Elkezdődött a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet főépületének energiaracionalizálása
2017 © Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet. Minden jog fenntartva | Készítette: WhyNot?! Group | Honlaptérkép | Kapcsolat